Logga inKom igång

Intervju med Andreas: Användarvänlighet, redigeringsverktyg & kortkommandon

Andreas Nilsson
Andreas NilssonDesign Lead

Intervju med Andreas: Användarvänlighet, redigeringsverktyg & kortkommandon

Idag pratar vi med Andreas Argelius, en av våra medgrundare och utvecklare bakom Klang.ai. Andreas har varit ledande i att utveckla vårt redigeringsverktyg och byggt många av de funktioner som sparar tid vid transkribering.

Kan du berätta om den största utmaningen ni stötte på när ni utvecklade redigeringsverktyget?

Absolut. När vi började utvecklingen av redigeringsverktyget ställdes vi inför en utmaning. Å ena sidan behövde vi skapa något som var intuitivt nog för att nybörjare snabbt skulle kunna ta till sig det, som ett vanligt ordbehandlingsprogram. Men samtidigt var det viktigt att verktyget innehöll kraftfulla, avancerade funktioner för professionella användare. Att hitta en balans var svårt. Vi ville inte offra användarvänligheten för kraft, eller tvärtom. Vi vill att verktyget ska vara någonting som man är van vid. Men samtidigt vill vi att man ska kunna jobba effektivt. Man kan till exempel redigera vilka som talar i en viss transkribering väldigt enkelt. Så det var en liten balansgång där mellan enkelhet och kraftfullhet som jag tyckte var en stor utmaning.

Hur skiljer sig den nya versionen av verktyget från den tidigare?

Den ursprungliga versionen av vårt redigeringsverktyg var mer inriktad på undertexter för videoinnehåll, vilket innebar en viss klumpighet när det kom till att hantera stora mängder text, som vid transkriptioner av intervjuer. Det kändes inte smidigt eller effektivt. Med den nya versionen har vi fokuserat på att göra verktyget mer kondenserat och lättöverskådligt. Vi har förbättrat navigeringen och gjort textbearbetningen snabbare och mer intuitiv. Det går nu att göra komplexa redigeringsuppgifter med färre klick och mindre frustration, vilket är en stor förbättring från den tidigare versionen.

Vilken typ av feedback har ni fått från användarna om den nya versionen?

Responsen har varit väldigt positiv, särskilt från de som regelbundet arbetar med långa texter. Vi har fått höra att den nya versionen sparar enormt mycket tid jämfört med den tidigare versionen.Det är väldigt roligt, ett tecken på att det vi byggt faktiskt blev bättre.

Till sist, vilka är dina bästa tips för att effektivt använda det nya redigeringsverktyget?

Något som jag tror att inte alla känner till är att vi har gjort så att Klang.ai fungerar ungefär som ett vanligt ordbehandlingsprogram. Och det innebär också att vi har lagt in kortkommandon för många av funktionerna i editorn. Det finns till exempel finns kortkommandon för att ångra, precis som när man använder Microsoft Word. Så om man gör något fel så kan man ångra och gå tillbaka.

Vi har även funktioner för att söka och ersätta ord. Vill man ersätta ett ord i hela transkriberingen, säg att det är något namn som har blivit konsekvent fel eller som man vill ändra stavningen på i hela transkriberingen, då har vi en funktion och kortkommandon för att göra det. Vi kommer även fortsätta lägga till fler kortkommandon för att göra det effektivare för de som använder verktyget mycket.

Vill du lyssna på hela intervjun?

Ta en titt på intervjun i tjänsten 👈

Visste du att hela den här texten byggdes med vår funktionalitet för att hitta frågor och svar från transkriberade intervjuer? Testa själv på Klang.ai

Har du behov att transkribera intervjuer och andra samtal?

Läs mer om hur Klang.ai kan hjälpa dig att transkribera intervjuer och andra samtal.Testa Klang.ai nu

Relaterade artiklar

Kontakt

Sundstorget 3 252 21 Helsingborg +46 72 220 78 64
© 2023 Klang AI AB.