Logga inKom igång

Effektivisera dina intervjuer med transkriberingar

Niklas Silfverström
Niklas SilfverströmCo-founder

Effektivisera dina intervjuer med transkriberingar

Att göra intervjuer är en viktig del av många yrken, från journalistik till rekrytering och forskning. Men det kan vara en tidskrävande process att lyssna på inspelningar eller läsa igenom anteckningar för att hitta de viktiga bitarna. Därför kan det vara till stor hjälp att använda transkriberingar för att effektivisera denna process.

Vad är en transkribering?

En transkribering är en skriftlig version av en ljud- eller videoupptagning. Det är en ord-för-ord-översättning av allt som sägs i upptagningen. Detta kan göras antingen manuellt, genom att någon lyssnar på upptagningen och skriver ner vad som sägs, eller genom att använda en automatiserad transkriberingstjänst som använder taligenkänningsteknik för att konvertera ljudet till text.

Fördelar med att använda transkriberingar

Transkriberingar kan användas på många olika sätt för att effektivisera intervjuer. Här är några av de främsta fördelarna

Snabbare och enklare att hitta viktiga delar

Genom att ha en skriftlig version av intervjun kan du enklare och snabbare hitta de delar som är mest relevanta för dig. Du kan söka efter nyckelord eller fraser i texten för att hitta de delar som du vill använda. Detta sparar tid och gör det enklare att fokusera på de viktigaste delarna av intervjun.

Ökar noggrannheten

Att ha en transkribering kan också öka noggrannheten i din research eller analys. När du arbetar med ljud- eller videoupptagningar kan det vara lätt att missa viktiga detaljer eller felhöra något. Genom att ha en skriftlig version av intervjun kan du enkelt se vad som faktiskt sades och undvika missförstånd.

Möjliggör enkel sammanfattning

En transkribering kan också vara till hjälp när du ska sammanfatta intervjun. Istället för att behöva lyssna igenom hela upptagningen eller läsa igenom dina anteckningar kan du snabbt få en överblick av intervjun genom att titta på transkriberingen.

Har du behov att transkribera intervjuer och andra samtal?

Läs mer om hur Klang.ai kan hjälpa dig att transkribera intervjuer och andra samtal.Testa Klang.ai nu

Relaterade artiklar

Kontakt

Sundstorget 3 252 21 Helsingborg +46 72 220 78 64
© 2023 Klang AI AB.